Letní výbava pro batolata

Každé roční období s dětmi probíhá trochu jinak a potřebujete na ně být vybavení jinými věcmi. Poslední roky byla léta opravdu horká až tropická a pro děti tím pádem o to více náročná. Co si pořídit abyste vám, i vašim drobečkům letní horka ulehčili a ochránili je?
1. Kvalitní opalovací krém
Pokud máte doma neposedu, který nevydrží ve stínu stromů, pak je pro vás nutností mít doma pořádný kvalitní opalovací krém pro děti. Ty jsou samozřejmě plné chemie, která není pro děti zrovna nejvhodnější. Vybírejte krémy s minerálním filtrem, ty sice barví a hůře se roztírají, ale za to jsou k pokožce mnohem šetrnější, než krémy s filtrem chemickým! U dětí počítejte v našich končinách minimálně s ochranným faktorem 30 – 50.
koupání s brýlemi
2. Funkční oblečení
Ideální je na léto pořídit dětem pár kousků funkčního oblečení, které má dostatečné větrání, ne paropropustné a navíc má třeba i zmíněný UV filtr. Takové oblečení sice bývá dražší, ale většinou skvěle schne, takže vám bude stačit opravdu jen pár kousků, prostě je večer vyperete a ráno je zase připravené k použití.
3. Pokrývka hlavy
Naši drobečci by v létě určitě měli nosit na hlavě klobouček nebo čepici s kšiltem. Jejich vlasy pokožku hlavy ještě neochrání a děti tak mohou přijít lehce ke spálení či úpalu. Čepice se dají koupit z různých materiálů, doporučujeme opět sáhnout po funkčním kousku, ve kterém se dítě nebude potit. Skvělé jsou i šátky s kšiltem pro holčičky, které jsou kompromisem mezi kšiltovkou a klasickým šátkem.
máma na pláži
4. Bazének
Bazének na zahradu je v letních dnech samozřejmostí. Děti se v něm svlaží v největším horku. Bazének umístěte spíše do stínu či polostínu a dítě před koupáním pořádně namažte, aby se nespálilo. Pokrývku na hlavě ponechte dítěti i během koupání. Do bazénku samozřejmě dejte hračky, které dítě zabaví a nebude mít tendenci neustále vybíhat z bazénku na slunce. Dbejte na dostatek tekutin a odpočinek ve stínu.