Matcha Tea je čaj, který pochází z Japonska. Je jemně mletý, světlounce zelený prášek, získaný ze speciální odrůdy zeleného čaje. Uvádí se, že v Japonsku se pije už déle než 800 let. Dříve se Matcha mohla používat jako lék k léčbě otoků nebo také horeček a mnoho dalších. Mohla se do postižené kůže vmasírovat nebo tento léčivý nápoj pouze pít. Po celou historii i dnes se Matcha Tea připravuje stále tím stejným, tradičním způsobem. Namletá Matcha Tea se vsypává do horké vody a rozmíchá se v ní.
Blahodárné účinky Matcha Tea na Vaše zdraví
· Matcha Tea obsahuje zvýšené dávky antioxidantů, vitamínů a minerálů
· Matcha Tea obsahuje taktéž větší množství vlákniny
· Obsahuje jedinečné aminokyseliny přírodní, které se dají získat pouze ze zelených čajů
· Obsahuje teofylin – látka velmi podobná kofeinu. Kofein má také pozitivní účinky na naše zdraví (např.: stimuluju nervový systém, rozšiřuje tepny, zrychluje krevní oběh, v jisté míře může odbourávat tuk, atd.), ale důležité je to s ním nepřehánět a pít max. 2- 3 šálky denně.
Jak si připravit Matcha Tea?
Matcha Tea by se měla připravovat tradičním způsobem, a to je:
1) Našlehejte Matcha Tea (2-3 bambusové, vrchovaté lžičky), speciální bambusovou metličkou s převařenou vodou, vychladlou na 75°. Toť vše k přípravě. Tak jednoduchá a rychlá je.
2) Tímto postupem se vytvoří zelená, hustší kapalina, která ještě bude houstnout, díky bobtnání částic listů.
Na závěr
Japonci věří, že Vaše tělo, díky pití několika šálků čaje denně, bude mít o mnoho více energie, budete krásnější uvnitř, vyrovnanější a že pití Matcha Tea přispívá k dlouhověkosti. Chápu, že pro některé z Vás nevypadá Matcha Tea vábně, například kvůli své „brčálově zelené“ barvě nebo své husté kombinaci, ale věřte, že její chuť vás přesvědčí, že to byly jen předsudky. Matcha Tea je totiž přírodně sladká a má velice jemnou chuť. Dnes se již můžete setkat s různými výrobky s příchutí Matcha Tea jako například jsou makronky, čokolády, zmrzliny, ale také kávy Latté.